Za potrebe novopazarskog Gerontološkog centra, Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa Ministarstvom ra rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja , obezbedilo je dva vozila.

„Ministarstvo je prepoznalo predanost zaposlenih i menadžmenta u novopazarskom Gerontološkom centru. Sa ministarstvima imamo tradicionalno dobru saradnju. Sa druge strane i Grad prepoznaje trud celog tima u Centru za stara lica. Podsećam vas da su zaposleni u ovoj ustanovi kao i svi koji su bili deo kovid sistema, na inicijativu gradonačelnika Nihat Biševca nagrađeni novčano“, kazao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Ensar Škrijelj.

Upravnik Ustanove za smeštaj odraslih i starih lica u Novom Pazaru Enver Daca ističe da su sve nagrade i priznanja zaposlenima, kao i donacije obezbeđene za potrebe korisnika usluga ove ustanove, potvrda da zaposleni svoj posao obavljaju profesionalno ali i sa posebnom predanošču.

„Vozila su izuzetno važna za ceo grad. Jedno novo vozilo koje smo dobili danas namenjeno je licima bez mogućnosti samostalnog kretanja, a drugo, specijalizovano, za transport lica koja su na hemodijalizi.

Direktor Centra za socijalni rad Adnan Dizdarević podsetio je da je donacija ministarstava realizovana posredstvom Gradske uprave Novog Pazara.

„Koliko je donacija značajna za korisnike ustanove o kojima izuzetno vodimo računa, ne treba posebno govoriti. Dva vozila su obezbeđena isključivo za odrasle, starije osobe suočene sa nekom bolešću, a za lakši transport do zdravstvenih ustanova u cilju lečenja takvih lica. U svakom momentu ulažemo napore da naši korisnici budu potpuno zbrinuti“, zaključio je Dizdarević, ističući da u tom kontekstu poklon ministarstva ima neprocenjivu vrednost.

Novopoazarski Gerontološki centar je, sprovodeći mere takozvanog preventivnog karantina, a uz podršku nadležnih institucija i lokalne samouprave, uspeo da i u vreme najintenzivnijeg talasa korone očuva zdravlje korisnika. Za deset meseci ovakvog načina funkcionisanja, u Centru nije registrovan niti jedan slučaj obolelih od kovida.

indeksonline.rs