Povodom navoda u pojedinim medijima da je FK Novi Pazar kažnjen sa 10 miliona dinara i 6 bodova uslovno, saopštenjem za javnost oglasio se Upravni odbor kluba.

“Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar najoštrije protestuje protiv odluka disciplinske komisije, ali i čelnih ljudi iz FSS koji stoje iza ovih nečasnih radnji.

Naime, neobjašnjivo je da mi o drakonskoj kazni za Fudbalski klub Novi Pazar saznajemo iz medija, a da nikakvu zvaničnu odluku o tome nismo dobili.

Apsolutno nikakva istraga nije sprovedena, niti su igrači našeg kluba uopšte kontaktirani, kao ni bilo ko iz uprave. Obavešteni smo samo od “prijatelja” iz Fudbalskog saveza Srbije da smo “dobro prošli i da tako mora da bude”.

Evidentno je da nam je uskraćeno pravo na odbranu i na iznošenje naših argumenata, jer mi u formalno pravnom smislu nemamo kome da se žalimo, jer još nemamo formalno odluku o kojoj bruji cela fudbalska javnost. Zato je pošteno reći da ovde postoje samo dva cilja:

1. Da se FK Novi Pazar po svaku cenu izbaci iz Super lige

2. Da se naš bivši predsednik kluba gospodin Rasim Ljajić spreči u kandidaturi za predsednika Fudbalskog saveza Srbije na predstojećim izborima.

Niko nema veći interes da se ustanovi prava istina i istraži kompletan slučaj od Fudbalskog kluba Novi Pazar, koji ni kriv ni dužan plaća cenu nečijih ambicija.

FK Novi Pazar će iskoristiti sva pravna sredtsva u zemlji i inostranstvu da se otkriju i sankcionišu nalagodavci ove sramne akcije i time zaštitimo čast i ugled kluba koji gaji tradiciju 94 godine postojanja.

Umesto što pojedinci iz FSS “jure veštice”, morali bi da se pozabave ko organizuje sastanke svih klubova koji su u zoni ispadanja sem Novog Pazara i to sa jednim jedinim ciljem, kako da se pronadje matematička formula da naš klub ispadne iz lige.

Ovo je samo početak naše dugoročne borbe, za koju znamo da je ne možemo dobiti, jer je jasno da smo sami protiv svih, ali ćemo isterati na čistac sve “miševe” koji se iza ovoga kriju” – navodi se u saopštenju UO FK Novi Paza.

indeksonline.rs