Konzorcijum predvođen kompanijama “Zlatar put” iz Nove Varoši i “Ukras” iz Novog Pazara dobio je posao rekonstrukcije Ulice generala Živkovića, vredan 81,4 miliona dinara. Projekat rekonstrukcije ove jedne od najpometnijih ulica u gradu obuhvatiće zamenu i svih podzemnih instalacija, ali i promenu rasvete. Planirano je da budu sređeni i bezbedni za pešake i trotoari.

“Ulica generala Živkovića je jedna od najvećih i najdužih za ulica u gradu, naseljena sa gustom stopom i kuća i stambenih zgrada tu je škole, zdravstvene ustanove i jedna sa frekventanim saobraćaj , a koja te preopterećena celom infrastrukturom. 27 aprila, završena je javna nabavka gde je na našu sreću odabran izvođači radova. Posao je dodeljen konzorcijumu, a nosioci posla su “Zlatar put” iz Nove Varoši novopazarska firma “Ukras”. U ovom periodu znamo kako su se cene kretale , da su bile nestabilne, celokupna svetska situacija je proizvela to da poskupljaju u svi energenti, sve što prati inupute u putarskoj izgradnji. Cena koja bila predviđena i koju je ministarstvo odobrilo, gde su tehničke službe naša i njihova zajedno radili kalkulacije došlo je do jednog povećanja cene. Mi smo uputili molbu , obrazloženja i izjavu da smo mi smo svesni i hoćemo da smo spremni da odradimo da subvencionišemo tu razliku od blizu 7 miliona dinara. Ugovor je potpisan u petak vrednosti od 81 milion ukupno novca za za sav posao koji će se izdvojiti u sredstvima grada i Ministarstva privrede. Vi znate i zadnjom posetom predsednika Republike i zalaganjem gospodina Rasima Ljajića koliko smo pričali oko te ulice. Jednom smo imali neki problem i papirološki i sve što se desilo smo prevazišli u najkraćem roku ćemo ući u posao što prođe zakonski rok. Mi nismo sedeli skrštenih ruku. Imali smo intenzivne sastanke I koordinacije između JP” Vodovod i kanalizacija” sa Elektrodistribucijom , sa Telekomom sa predstavnicima svih preduzeća koji imaju podzemne ili druge instalacije u toj ulici. Tako da ćemo korodinirano i po fazama raditi. Plan je da sve završimo u ovoj godini, kada će to biti jedna od najlepših ulica Novom Pazaru, potpuno sređena sa novim kolovoznim trakama sa parkinzima od behaton ploča sa behaton trotoarima. A biće završena I zamena subova i svetiljki javne rasvet,e tako da će ti svi radovi doprineti da ona bude jedna od najlepših u gradu”, rekao je Hasanović.

On je dodao da će i ova građevinska sezona biti jedna od najintezivnijih, te da će se realizovati brojni kapitalni projekti. Radi se na uređenju gradskih ulica na nekoliko lokacija.