Naslovna PLANETA Evropa Kamiondžija iz Srbije teško povređen u Nemačkoj

Kamiondžija iz Srbije teško povređen u Nemačkoj

Srpski državljanin (21) teško je povređen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ponedeljak uveče u Nemačkoj, kada se prevrnula prikolica kamiona kojim je upravljao. Prema prvim informacijama, teretno vozilo se prevrnulo usled jakih udara vetra.

Mediji u Nemačkoj objavili su da se nesreća dogodila u ponedeljak oko 21.10 na auto-putu 7, između isključenja Homberg/Efez i Malsfeld. Vozač (21) zadobio je teške telesne povrede, opasne po život.

Kako je sopštila potparolka policije u Kaselu, uzrok saobraćajne nezgode su jaki udari bočnog vetra, koji je odgurnuo prikolicu, tako da se tegljač teretnog vozila udario direktno u nasip kraj puta, usled čega je došlo do prevrtanja vozila. Teretnjak je blokirao tri kolovozne trake, a na lice mesta su odmah pristigle hitne službe. U međuvremenu, drugi vozači su kamiondžiju izvukli iz prikolice.

Vatrogascna jedinica Homberg stigla je sa 25 ljudi i sedam vozila.

Veliki problem nastao je usled prolivanja goriva – oko 450 litra dizela se prosulo po ulici, kao i sredstva za čišćenje koje je kamion prevozio. Iz predostrožnosti, ali i dok se ne raščisti lice mesta, put je bio zatvoren za sve druge učesnike u saobraćaju, zbog čega su neki od njih satima bili zarobljeni u koloni.

indeksonline.rs/nova.rs/Foto: Printscreen Facebook/Stützpunktfeuerwehr Homberg / Efze

Exit mobile version