Sportski direktor Fudbalskog kluba Novi Pazar Kenan Kolašinac rekao je da je sezona 2021/2022 istorijska za ovdašnji fudbal, kao i da buduće funkcionisanje tog kolektiva zavisi od rezultata prvog tima.

“Prvi tim vuče i na našu omladinsku školu, koja je u uzlaznoj putanji. Omladinci su već promovisani u člana elitnog ranga, mlađi omladinci i mlađi kadeti su prvi u svojim ligama, a kadeti su drugi u Zapadnoj Srbiji”, rekao je Kolašinac za Dnevnik Radio-televizije Novi Pazar.

On je izrazio očekivanje da će Novi Pazar zadržati superligaški status posle nedeljnog revanša baraža sa IMT-om, kojeg je u prvom duelu u Beogradu savladao sa 3:1.

“Sledi teška utakmica jer ima dosta kadrovskih problema. Ipak, optimista sam. Forma u poslednje vreme i rad trenera Tomislava Sivića daju nam nadu da ćemo ovo uspešno da privedemo kraju i da ćemo da overimo superligaški status, koji zaslužujemo po svim kriterijumima”, ocenio je Kolašinac.

“Evidentna je razlika u kvalitetu. Iskustvo i vođenje su na našoj strani. Razlika između dva takmičenja postoji, iako ne želim da potcenim IMT. Imaju četvoricu, petoricu superligaških fudbalera”, dodao je on.

Novi Pazar i IMT igraju u nedelju od 18.30 na Džaizkoin areni, a ulaz na tribine je besplatan.

“Pozivam publiku da dođe u nedelju i navija u što većem broju, kao na prethodnim utakmicama. Imali smo pehova tokom sezone i bili žrtve neviđene hajke Fudbalskog saveza Srbije, koji je u jednom trenutku na sve načine pokušao da nas spreči na našem putu. Bilo je tu raznih podmetačina i priča o nameštanju, a mi sve radimo transparentno. Ipak, nijedna priča ne može da zaseni naš veliki uspeh”, zaključio je Kolašinac.

M. Minić