”Mi u Sandžačkoj demokratskoj partiji želimo, i radimo na tome da političku klimu dovedemo do pristojnog odnosa sa svim političkim partijama. Treba da politički dijalog dovedemo do tog nivoa da bude koristan za sve građane, pa će onda biti koristan i za političke partije”, izajvio je za Dnevnik RTVNP potpredsednik SDP-a Huseni Memić.

Naglasio je da su za realizaciju važnih projekata potrebni kadrovi koji znaju da reše problem, bili oni u opoziciji ili poziciji. Osvrnuvši se na nedavnu smenu načelnika Inspekcijske službe u Tutinu, Memić je rekao da se ne sme dozvoiliti smena stručnih ljudi samo zbog toga što oni imaju stav, koji se razlikuje od drugih.

Memić je apelovao na medije da više forsiraju pozitivne primere koji odražavaju dobar i korektan politički dijalog, navodeći primere donošenja skupštinskih odluka uz saglasnost svih političkih partija.

”Nedavno smo u Skupštini grada imali primer da je opozicija podržala projekat Kulturnog centra za spomenik đurumlijama. Sve bošnjačke partije su to podržale. Takođe, odluka o regionalnog deponiji, koja je od krucijalne važnosti za sve, imala je podršku svih partija. Kada je nešto od opšteg dobra u pitanju, moramo to podržati”, naglasio je Memić.

”Zaista nam je potrebna politička kultura i dijalog. Mi nemamo dovoljno ljudi. Potrebni su nam kadrovi koji znaju da reše problem, bili oni u opoziciji ili poziciji. Potreban nam je politički dijalog u kojem će projekti biti iznad svega”, zaključio je Memić.