Naslovna REGION Bosna i Hercegovina Mevlid Jašarević prekinuo štrajk glađu

Mevlid Jašarević prekinuo štrajk glađu

Jašarević je i zvaničnim putem zatražio da ostatak zatvorske kazne odsluži u Srbiji, što mu je tamošnje pravosuđe odbilo

Mevlid Jašarević, koji je zbog terorističkog napada na američku ambasadu u Sarajevu osuđen na 15 godina zatvora, prekinuo je štrajk glađu u koji je stupio prošle sedmice.

To je potvrđeno iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija i drugih mera BiH u Vojkovićima, poznatijeg kao “bh. Alkatraz”, gde on izdržava kaznu, a traži premještaj u neki od zatvora u Srbiji, čiji je državljanin.

– Prestao je sa štrajkom glađu pre nekoliko dana – rekao je za Nezavisne novine Siniša Perković, upravnik Zavoda.

Jašarević je i zvaničnim putem zatražio da ostatak zatvorske kazne odsluži u Srbiji, što mu je tamošnje pravosuđe odbilo.

Pre godinu dana, kako je rekao, poslao je Ministarstvu pravde BiH dopis da želi premeštaj u Srbiju te je taj zahtev proslijeđen u Ministarstvo pravde Srbije, a oni su ga dostavili Višem sudu u Beogradu, Posebnom odjeljenju, odakle mu je stigla odbijenica, a na to rešenje on je uložio žalbu.

Jašarević je ranije rekao da bi, prema bh. zakonodavstvu, on u zatvoru u Vojkovićima trebalo da ostane do zadnjeg dana kada mu ističe zatvorska kazna.

– Ovde po zakonu ne mogu da mi daju ni slobodan vikend, a ne mogu ni da me pripreme za slobodu. Nemaju uslove za to. Ovde ću odležati 15 godina i onda ću biti proteran u Srbiju – rekao je Jašarević.

indeksonline.rs/Nezavisne

Exit mobile version