NOVI PAZAR – Predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevlud Dudić poručio je danas u bajramskoj poruci vernicima da su pred njima dani oprosta u kojima treba da “predju preko rdjavih postupaka braće, komšija i prijatelja i oproste jedni drugima”.

Glavni muftija je pozvao vernike da Bajram dočekuju dostojanstveno, savesno i odgovorno, radosni što su kvalitetno organizovali ramazanske aktivnosti, a žalosni jer su ostali bez velikana koji su bili i ostali simboli napretka islama.

On je, čestitajući vernicima ramazanski Bajram, rekao da treba da otvore svoja srca i duše, da ispruže bratsku ruku pomirenja i udruže snage na putu dobra i čestitosti, da mir i pravda zavladaju na svakom mestu.

“Ramazanska škola nas je učila da čvrsto koračamo stazom istine, prepoznajući izvore i korene smutnje, odlučno se boreći protiv ove opake bolesti koja često pogadja, ne samo pojedince i porodice, već i čitavo društvo”, kazao je Dudić.

Dodao je da smutnja predstavlja opasanost po islamsko verovanje i jedinstvo, kao i da su bogobojaznost i dobra dela adekvatna terapija protiv smutnji i nereda.

indeksonline.rs/Beta