NOVI PAZAR – Glavni pretres na sudjenju H.A. (47) iz Novog Pazara, optuženom da je 15. decembra 2020. godine, u blizini Policijske uprave teško ranio M.K. (41) i slučajnu prolaznicu M.M. (35), završen je danas iznošenjem završnih reči pred Višim sudom u tom gradu.

Tužilac je u završnoj reči istakao da ključni dokazi ukazuju da je H.A. počinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret – teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja.

Istakao je da je H.A. ispalio dva hica u M.K, dok je on bio u automobilu, nanevši mu povrede levog kuka i levog dela stomaka, a potom još pet kada je on krenuo da beži, od kojih su tri pogodila zadnji deo vozila, jedan otišao u nepoznatom pravcu, a jedan je slučajnu prolaznicu udaljenu oko 80 metara, M.M. pogodio u grudni koš.

On je ocenio da je odbrana okrivljenog bila neosnovana, nelogična, u suprotnosti sa iskazima svedoka i materijalnim dokazima i od suda zatražio da H.A i njegovog sina koji je optužen za nasilničko ponašanje, proglasi krivim.

Branilac okrivljenih Božo Prelević istakao je da tokom sudjenja nisu dokazani navodi iz optužnice, kao i da je odbijanjem suda da sasluša pojedine svedoke i izvede odredjene dokaze koji bi išli u korist njegovim klijentima, narušena jednakost stranaka u postupku.

Naveo je da su njegovi klijenti 11 puta prijavljivali oštećenog M.K. zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti, kao i da su tog dana sa njim hteli da mirno reše raniji spor.

Kazao je da je M.K. bio naoružan i da su optuženi nasilno reagovali u strahu za svoje živote, te da bi moglo da im se sudi eventualno za izazivanje opšte opasnosti.

Komentarišući to što kod oštećenog nije pronadjeno nikakvo oružje, Prelević je rekao da je policija loše obezbedila lice mesta i da su njihovim propustima uništeni brojni tragovi.

Javno izricanje presude zakazano je za ponedeljak, 23. maj.

indeksonline.rs/Beta