Polaganjem venaca na spomen obeležja borcima narodno oslobodilačkog rata u Novom Pazaru obeležen je 9.maj Dan pobede nad fašizmom. Na ovaj način predstavnici Udruženja boraca narodno oslobodlilačkog rata podsetili su javnost na stradanja ali i doprinos građana Novog Pazara u narodnoslobodilačkom ratu.

Već tradicionalno okupljanjem u prostrijama, članovi Udruženja boraca narodno oslobodlilačkog rata započinju obeležavaje Dan pobede nad fašizmom, deveti maj. I ove godine položili su vence na spomenicima u parku. Na ovaj način svake godine se odaje počast borcima Naorodnooslobodilačke borbe naroda Jugoslavije u Drugom svetskom ratu.

Prisutnima na ovom događaju obratila se predsednica Udruženja boraca narodno oslobodilačkog rata Šadija Dazdraević Murtezić, koja je istakla da je važno da se svake godine na ovaj način podseti na stradanja ali i doprinos građana Novog Pazara u narodnoslobodilačkom ratu.

Ovom skupu svake godine prisustvuju I predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije, lokalne samouprave, ali i građani I potomci boraca u Drugom svetskom ratu.