Član Sportskog udruženja borilačkih sportova Pazar Hamza Rašljanin nastupiće na Svetskom kupu, koji se počev od 2. juna održava u Budimpešti.

On je prijavljen za lou-kik u uzrastu mlađih juniora, a takmičiće se u kategoriji do 67 kilograma.

“Nadam se nekoj medalji. Osim njega, u reprezentaciji je i Daris Ejupović. Dve nedelje posle Budimpešte, obojicu očekuje Prvenstvo Balkana. Državno prvenstvo u lou-kiku bilo je izborno za reprezentaciju, a mi smo tu ostvaril veliki uspeh osvajanjem drugog mesta u ekipnoj konkurenciji”, rekao je trener Pazara Sedad Bukvić.

Njegovi borci nedavno su u Boru osvojili četiri zlatne, tri srebrne i bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u lou-kiku, a Tarik Rašljanin izabran je za najboljeg kadeta na šampionatu.

On je stigao do zlatne medalje kod kadeta lakših od 48 kilograma, dok se u istom uzrastu u kategoriji do 81 kilograma najsjajnijim odličjem okitio Džemal Brahić.

Zlato u kategoriji preko 70 kilograma pripalo je Elmi Hajrović u seniorskoj B klasi, kao i mlađem junioru Darisu Ejupoviću u kategoriji do 57 kilograma.

Srebrne medalje iz Bora doneli su mlađi junior Hamza Rašljanin u kategoriji do 67 kilograma, te kadeti Emin Dervišević u istoj kategoriji i Džemal Ejupović kod boraca čija težina ne prelazi 71 kilogram, a bronzu u kategoriji preko 91 kilogram u seniorskoj B klasi uzeo je Ahmed Tatarević.

M. Minić