Naslovna Sport Boks Novopazarac Hamza Rašljanin na Svetskom kupu! “Nadam se nekoj medalji”

Novopazarac Hamza Rašljanin na Svetskom kupu! “Nadam se nekoj medalji”

Član Sportskog udruženja borilačkih sportova Pazar Hamza Rašljanin nastupiće na Svetskom kupu, koji se počev od 2. juna održava u Budimpešti.

On je prijavljen za lou-kik u uzrastu mlađih juniora, a takmičiće se u kategoriji do 67 kilograma.

“Nadam se nekoj medalji. Osim njega, u reprezentaciji je i Daris Ejupović. Dve nedelje posle Budimpešte, obojicu očekuje Prvenstvo Balkana. Državno prvenstvo u lou-kiku bilo je izborno za reprezentaciju, a mi smo tu ostvaril veliki uspeh osvajanjem drugog mesta u ekipnoj konkurenciji”, rekao je trener Pazara Sedad Bukvić.

Njegovi borci nedavno su u Boru osvojili četiri zlatne, tri srebrne i bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u lou-kiku, a Tarik Rašljanin izabran je za najboljeg kadeta na šampionatu.

On je stigao do zlatne medalje kod kadeta lakših od 48 kilograma, dok se u istom uzrastu u kategoriji do 81 kilograma najsjajnijim odličjem okitio Džemal Brahić.

Zlato u kategoriji preko 70 kilograma pripalo je Elmi Hajrović u seniorskoj B klasi, kao i mlađem junioru Darisu Ejupoviću u kategoriji do 57 kilograma.

Srebrne medalje iz Bora doneli su mlađi junior Hamza Rašljanin u kategoriji do 67 kilograma, te kadeti Emin Dervišević u istoj kategoriji i Džemal Ejupović kod boraca čija težina ne prelazi 71 kilogram, a bronzu u kategoriji preko 91 kilogram u seniorskoj B klasi uzeo je Ahmed Tatarević.

M. Minić

Exit mobile version