Elma Elfić Zukorlić, druga supruga pokojnog muftije Mumaera Zukorlića, oglasila se saopštenjem za Kurir posle šok otkrića da se pojavila i navodna treća njegova supruga koja je sa navodnim paipirom da su venčani po šerijatskim zakonima tražila i svoja nasledna prava.

Saopštenje Elme Elfić Zukorlić prenosimo u celosti:

– Muftija bio veliki čovek, dobar musliman, ponosan Bošnjak, osećajan sin, pouzdan saradnik i poslovni partner, divan suprug i još divniji otac. Sve ostalo što se tiče njegove privatnosti, a koju je držao ispod nivoa vodostaja za decu i mene, tu ostaje uz svo poštovanje njegovih odluka.

Za života, u javnosti je ponosno demonstrirao gde se ko nalazio u njegovom životu, zato nemam potrebe nikome da se ni poslovno ni privatno dokazujem i ispunjavam emanete. Sve što je zahtevao ispunila sam za vreme njegovog života. Što se tiče novonastale situacije, ubeđena sam, ukoliko je istina, da je Muftija ispoštovao sve šerijatske principe i shodno tome treba donositi odluke.

Žao mi je što danas ne govorimo o doprinosu koji je on, i njegov tim, doprineo ovom Regionu u prethodnim decenijama, već o njemu govorimo na način na koji nismo govorili za vrijeme njegovog života. Dragi moj Muftija, nadam se da ne čuješ i ne vidiš šta se događa nakon tvog preseljenja. Uživaj u dženetskim vrtovima!

indeksonline.rs/kurir.rs