Nakon što je u dnevnom listu Kurir objavljen tekst da se navodno pojavila treća žena Muamera Zukorlića, Belkisa Crnovršanin, saopštenjem za javnost, koje prenosimo u celosti, oglasio se Mešihat Islamske zajednice.

“Povodom vilesti objavljene u dnevnom listu Kurir, a koju su preneli i brojni drugi mediji, u kojoj se grubo zadire i bestijalno tumači privatni život rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića, Mešihat Islamske zajednice najoštrije osuđuje ovakve nastupe smatrajući ih zlonamernim prema rahmetli Muftiji.

Mešihat Islamske zajednice obaveštava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata sa dokumentom koji potvrđuje šeriatski brak i zahtevom za nasledstvo lažni i zlonamerni, sa jasnim ciljem diskretitacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića.

Mešihat Islamske zajednice poziva medije i nadležne državne organe da zaustave prljave napade na velikana bošnjačkog narod, koji je nemerljivo doprinio poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog poverenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe.

Naslovi poput spomenutog i negativna kampanja na lik i delo rahmetli muftije Muamera Zukorlića, umesto kretanja napred i prosperitetne budućnosti, vraćaju nas unazad i prete da trajno ugroze ostvarene rezultate.

Mešihat poziva vernike na uzdržanost, jer nesporni autoritet rahmetli Muftije ne može biti narušen ovakvim i sličnim naručenim senzacionalističkim naslovima i tekstovima” – navodi se u saopštenju koje potpisuje informativna služba Mešihata.

indeksonline.rs