Povodom aktuelnih dešavanja na internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, prilikom kojih je došlo do incidenta izmedju starog i novog obezbedjenja tog objekta, gde je intevenisala i policija, oglasio se sin nekadašnjeg muftije Usame Zukorlić.

“Internacionalni univerzitet je jedan od najvažnijih vakufa rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Na njemu je preselio.

Samo je jedan AMANET rahmetli Muftije na toj ustanovi – Pisani testament STATUT – Poštovanje Statuta univerziteta, dokumenta koji je lično pisao rahmetli akademik. Zato mi, i kao nasljednici Muftijini i kao pripadnici Islamske zajednice, ćemo se pobrinuti da se čuva taj AMANET.

Na toj ustanovi se ni jedna odluka više neće donositi mimo zakona i propisanih pravila, a prsti politika koje su se borile protiv Muftije i samog Univerziteta i za koje nam je Muftija ostavio jasne amanete će ostati daleko od te ustanove” – napisao je Zukorlić.

Podsećamo, sinoć oko 21 sat došlo je do sukoba dva obezbeđenja ispred Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, a nakon intervencije policije tenzije su se spustile.