Krajem prošle sedmice stavljena je tačka na 28. Ramazanski turnir u malom fudbalu, koji je po opštoj oceni nadmašio sva očekivanja.

U 11 starosnih kategorija i u silver takmičenju petlića, cicibana i poletaraca u Sportskoj dvorani Pendik nadmetalo se preko 130 ekipa iz Novog Pazara, okolnih opština i Crne Gore.

Predsednik Organizacionog odbora i direktor gradske Ustanove za sport Emir Mehmedović izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika na turniru sa međunarodnim karakterom.

“Ramazanski turnir predstavlja veliko osveženje i kod svih je izazavao pozitivne reakcije. Vratili smo ga u kalendar takmičenja i nastavili staru tradiciju. Biće to najmasovnija i jedna od najkvalitetnijih manifestacija u regionu kada je u pitanju fudbal. Potrebno je da izvučemo pozitivne pouke iz nekih nedostataka, koji su bili neprimetni”, rekao je Mehmedović.

Direktor turnira i generalni sekterar gradskog Sportskog saveza Nermin Zećirović ocenio je da su kvantitet i kvalitet ekipa bili na visokom nivou i poželeo da naredne godine sve bude još masovnije i kvalitetnije.

“Imali smo preko 1.600 učesnika. Ako računamo trenere, vođe ekipa i sponzore, brojka onih koji su direktno ili indirektno bili uključeni u organizaciju premašuje dve hiljade. Kao tehnički organizatori, izuzetno smo zadovoljni. Trudićemo se da u narednom periodu otklonimo manjkavosti i da dodatno unapredimo turnir”, naveo je Zećirović.

Kapiten najboljeg tima u seniorskoj konkurenciji Elvedin Sadović prokomentarisao je takmičenje sa aspekta čoveka iz organizacionog odobra, višestrukog učesnika i člana šampionske ekipe ERD bau.

“Bilo je atraktivno za učesnike i gledaoce. Srećan sam zbog prvog mesta. Čestitam svima na iskazanom sportskom duhu i karakteru. Ovaj turnir nije kao ostali. Traje skoro 30 dana i nije sve lako uklopiti. Raduje ambijent i velika poseta na tribinama, uz mnoštvo žena i dece. Mnogima smo postavili ozbiljan domaći zadatak”, zaključio je Sadović.

M. Minić