Naslovna Društvo Politika nije borba na život i smrt

Politika nije borba na život i smrt

Piše: Husein Memić, potpredsednik SDP

Zbog rata u Ukrajini, ceo svet se suočava sa najvećom krizom nakon 1945. godine. Ekonomske i socijalne posledice biće samo veće, što rat bude duže trajao. Svesni smo da to od nas ne zavisi, niti na to, na bilo koji način, možemo uticati.

Međutim, naša je obaveza i ogromna odgovornost da učinimo sve, očuvamo stabilnost u Sandžaku i normalno funkcionisanje svih institucija, kao i da nastavimo sa realizacijom različitih infrastrukturnih projekata. Da bi to postigli, neophodne su dve stvari.

Prvo, Sandžačka demokratska parija mora otvoriti svoja vrata za nove, mlade i kreativne ljude. To ne znači odricanje od starih članova i funkcionera, ali očito je da su se neki zamorili, a neki i zasitili. Kadrovsko osveženje doneće novu energiju potrebnu za velike izazove koji nas očekuju.

Drugo, SDP želi da saradnjom sa drugim političkim strankama stvori povoljniji politički ambijent od onog kojeg smo imali do sada. To znači, da tražimo tačke i teme koje nas spajaju, a ne da po svaku cenu učestvujemo u beskorisnim svađama i podelama.

Tako da smatramo da je važno da se u Tutinu izglasa odluka o novoj deponiji, bez obzira na nezadovoljstvo našeg odbora u Tutinu, kada je u pitanju odnos SDA prema njima. Radi se o projektu od kojeg će interes imati građani Tutina, a ne neka politička partija.

Istovremeno smo protiv medijske kampanje koja se vidi protiv porodice Zukorlić, nakon smrti Muamera Zukorlića. Mi smo bili žestoki politički protivnici, ali sada, kada se preselio na drugi svet, potpuno je nemoralno i nepristojno baviti se nečijim privatnim životom.

Politika nije borba na život i smrt. Želimo da se takmičimo u idejama i projektima, a ne u pljuvanju i omalovažavanju. Samo ako budemo umereni, racionalni i realni, možemo ostvariti uspeh.

Exit mobile version