Ambasada države Palestine u Srbiji u saradnji sa Udruženjem za umetnost, kulturu i turizam organizuju u kući kralja Petra I u Beogradu, u periodu od 16. do 21. maja manifestaciju “Otvoreni dani države Palestine”. Svečanost je počela u 19h, a prisustvuje joj i pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, Tarik Rupić.

Svečanosti povodom ove važne manifestacije prisustvuju brojni gosti i visoke zvanice, a među njima i ambasadori islamskih zemalja u Beogradu, koji su u nekoliko navrata, naročito tokom mjeseca ramazana boravili u Novom Pazaru.

“Novi Pazar je grad koji vodi politiku sklapanja prijateljskih i bratskih odnosa sa svima, odlične odnose imamo sa svim srodnim narodima. Mnogi benefiti, projekti i donacije ostvarene su i realizovane u našem gradu upravo zahvaljući i ljudima sa kojima sam se danas susreo i razgovarao. Inicirani su novi susreti i ideje koje će se brzo realizovazi, za dobrobit svih Novopazaraca. Upravo je danas bilo riječi i o jednom posebnom sastanku predstavnika islamskih zemalaja, a kojem će prisustvovati i delegacija Novog Pazara. Tokomtog susreta biće riječi i mogućnostima i pronalaženju načina za konkretne investicije u Novi Pazar”, kazao je za Radio televiziju Novi Pazar pomoćnik gradonačelnika, Tarik Rupić.

Tokom petodnevne manifestacije “Otvoreni dani države Palestine” biće organizovane razne radionice, izložbe, kulturno-umjetnički program, kao i degustacija specijaliteta palestinske tradicionalne kuhinje.

rtvnp.rs