Komunalna ispekcijabsprovela je inspekcijski nadzor nakon što se u medijima pojavio snimak miksera, sa logom kompanije “Ukras”, koji u korito reke raške prosipa otpad.

Nakon što je inspekcija sačinila zapisnik, podneta je prijava Prekršajnom sudu u Novom Pazaru protiv kompanije “Ukras” i direktora iste Aladina S.

Prekršajni sud u Novom Pazaru saopštio je da je primio prijavu komunalne inspekcije Novog Pazara protiv kompanije “Ukras” i njihovog direktora podnetu zbog ispuštanja otpadne vode u reku Rašku.

U kopiji prijave, datirane na 6. maj, komunalni inspektor je od Prekršajnog suda zatražio da se Ukras i odgovorno lice “oglase krivim i da im se izreknu maksimalne novčane kazne”.

Podsećamo, snimak sa društvenih mreža na kojem se vidi kako kamion mešalica izbacuje otpad direktno u korito reke Raške kod Novog Pazara otkrio je višegodišnje zagađenje ove reke.

Prema istraživanju koje je prošlog leta naručila lokalna samouprava u Novom Pazaru, reka Raška je najzagađenija u samom centru grada i nizvodno još nekoliko kilometara. Tu su istraživanja pokazala najveću koncentraciju hemijskih supstanci.

indeksonline.rs