Povodom naručenog i plaćenog teksta, u jednom dnevnom listu, Upravni odbor FK Novi Pazar izdaje sledeće saopštenje:

“Povika na vuka, a lisica meso jede. Tako bi se u najkraćem mogla opisati kampanja koja se vodi protiv FK Novi Pazar poslednjih dana, a čiji je vrhunac dostignut u jednom dnevnom listu, gde se pod sumnju stavlja utakmica između Novog Pazara i Radnika.

Dešava se scenario, identičan nedavnom, kada je Novi Pazar kažnjen pred važnu utakmicu sa Metalcem. Sada se iznose slične optužbe pred isto tako bitnu utakmicu sa Radnikom.

Zar je moguće da je od toliko klubova, koji se bore za opstanak, Novi Pazar jedina tema? I to od onog trenutka od kada je poslednje mesto na tabeli prepustio drugima. Dok smo bili na začelju i već viđeni putnici za niži rang, nikome nije smetao ni Novi Pazar, ni njegovi rezultati, niti je ijedna utakmica bila pod sumnjom. Onog trenutka kada su drugi klubovi, koji sebe smatraju bogom danim da igraju u Superligi, došli u opasnu zonu, onda su sva oružja uperena prema Novom Pazaru.

Kako to da je sporan i rezultat i 1:1 kod kuće i kad na strani izgubimo 2:0? Kojim rezultatom treba da bude završena utakmica da bi neko bio zadovoljan i srećan? Napišite nam taj rezultat.

Igrali smo najpoštenije i najčasnije celo prvenstvo, bili dugo na poslednjem mestu, najviše smo kažnjavan klub, čak šest utakmica smo igrali bez prisustva publike. Pored Crvene zvezde i Partizana imamo najbrojnije navijače, ali to nekome nije dovoljno i zato žele da vide Novi Pazar van Superlige.

Svesni smo da nismo dobrodošli, svesni smo da su svi protiv nas – i javnost i mediji i većina klubova, i jedino što možemo jeste da se na terenu borimo protiv ovih nepravdi. Pozivamo sve da da dođu i da gledaju i ovu i svaku narednu utakmicu u Novom Pazaru, ali ovde je jasno da to nije tema. Tema je da se prikriju svi drugi rezultati i to onih koji su zaštićeni i odabrani, i koji imaju uticaj u savezu, a Novi Pazar nema ništa od navedenog” – navodi se u saopštenju.