Sednica Skupštine opštine Tutin koja je prvo zakazana za 11 časova, a onda odložena za 13 časova, nije održana zbog nedostatka kvoruma.

“Konstatujemo da ne postoji kvorum za odlučivanje, te sednicu odlažemo za 25. maj u 11 časova. Nisu se stvorili proceduralni uslovi za donošenje odluka”, saopšteno je na sednici.

Odbornici Stranke pravde pravde i pomirenja, Sandžačke demokratske partije i Grupe građana “Tutin na prvom mjestu” ranije su najavili da neće učestvovati u daljem radu lokalnog parlamenta.

Tim povodom, zajedničkim saopštenjem za javnost oglasili su se iz OO SDP Tutin i GG “Tutin na prvom mestu”.

“Ovim putem želimo da obavestimo javnost da smo formirali zajedničku odborničku grupu od 7 odbornika, koju čine predstavnici SDP-a i grupe građana profesora Bajra Gegića.

To znači da ćemo od danas delovati udruženo, i da ćemo naše zajedničko delovanje usmeriti ka najboljim interesima građana Tutina.

Svedoci smo da je posle današnje sednice SO Tutin, većina praktično izgubljena. Naša odbornička grupa, kao što smo ranije i najavili, neće dalje učestvovati u radu lokalnog parlamenta, sve dok se ne stvore uslovi za uspostavljanje sistema vlasti koji će da odgovori interesima svih građana opštine Tutin.

Smatramo da je trenutno stanje u opštini veoma loše i neodrživo, i mi ćemo izaći sa jasnom platformom za rešavanje nagomilanih problema u opštini Tutin.

Naši prioriteti su usmereni na rešavanje višedecenijskih problema sa kojima se suočava naša opština, kao i na politiku projekata koja bi u mnogome promenila trenutnu tmurnu sliku naše opštine. Mi smo spremni da pregovaramo sa svim političkim opcijama sa kojima budemo mogli da uspostavimo konsenzus oko ovih prioriteta, i da na taj način formiramo skupštinsku većinu” – navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs