Naslovna srbija Beograd SDP Srbije važan partner SPD-a Nemačke u regionu

SDP Srbije važan partner SPD-a Nemačke u regionu

Internacionalni sekretar Socijaldemokratske partije Nemačke, Philipp Fink, u pismu koje je dostavio SDPS-u, istakao je značaj zajedničkog zalaganja posebno u pogledu socijalne pravde, socijalno-ekološke transformacije, očuvanju mira i bezbednosti u Evropi, kao i osiguranju brzog oporavka nakon pandemije.

Fink je naglasio da je za vladu Socijaldemokratske partije Nemačke, koju predvodi kancelar Olaf Šolc, prioritet buduća integracija regiona Zapadnog Balkana u Evropsku uniju i kreiranje što tešnjih veza.

On je potvrdio da za SPD Nemačke izgradnja jačih ličnih kontakata i partnerskih veza sa partnerima poput Socijaldemokratske partije Srbije i njenim liderom Rasimom Ljajićem, predstavlja jedan od ključnih činilaca u stvaranju nove socijalno pravednije budućnosti u regionu i Evropi.

Fink je na kraju pisma, interanacionalnom sekretaru SDPS-a, Nataši Mihailović, izrazio želju za razvojem saradnje između naše dve sestrinske partije i pronalaženju novih načina za unapređenje već postojeće saradnje.

Exit mobile version