BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno, u zapadnoj i južnoj Srbiji mestimično s kišom, a na severu i istoku sa sunčanim intervalima, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području povremeno i jak, jugoistočni i istočni. Najniža temperatura će se kretati od sedam do 13 stepeni, a najviša od 17 do 22 stepena Celzijusa.U Beogradu će biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Duvaće umeren vetar, povremeno i jak, jugoistočni. Najniža temperatura će biti od 10 do 13 stepeni, a najviša oko 21 stepen Celzijusa.

U Srbiji će u utorak biti umereno do potpuno oblačno, u južnoj Srbiji mestimično s kišom, dok se posle podne na severu, a uveče i tokom noći i u ostalim predelima očekuje razvedravanje.

U sredu i četvrtak će biti pretežno sunčano, sredinom dana i posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti u brdsko-planinskim predelima se očekuje kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom. Zatim će do kraja narednog sedmodnevnog perioda biti promenljivo i nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za utorak, 2. maj 2022:

Biometeorološke prilike će izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom, kao i nervno labilnim osobama. Očekivane meteoropatske reakcije su reumatski i bolovi u mišićima.

indeksonline.rs/Beta