ŠTAVALJ/SJENICA – Sutra će biti završena pretraga lokacije rudnika Štavalj kod Sjenice radi pronalaska lica koja se vode kao nestala u vezi sa konfliktom na AP Kosovo i Metohija, najavila je Komisija za nestala lica.

Pretraga je započela je 10. maja a nadležni državni organi Srbije radili su na osnovu naredbe Tužilaštva za ratne zločine.

Pored državnih organa, sudskog i rudarsko-geološkog veštaka iz Republike Srbije na lokaciji su bili prisutni i stručnjaci EULEKS, predstavnici MKCK, UNDP i Prištinske delegacije Radne grupe za nestala lica na AP KiM u svojstvu posmatrača.

“Završetak aktivnosti na pretrazi terena, koja je vršena u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa navodima Prištinske delegacije da su na navedenoj lokaciji pokopani posmrtni ostaci lica koja se vode kao nestala, planirana je u sredu”, najavila je Komisija.

Rezultate pretrage saopštiće predsednik srpske Komisije Veljko Odalović, a javnosti će se obratiti i predsedavajući Radne grupe Martina Fava i predstavnik Prištinske delegacije Kuštrim Gara.

indeksonline.rs/Tanjug