Naslovna FEATURED Tandir: SPP je postala stranka severnokorejskog tipa! Dajem neopozivu ostavku

Tandir: SPP je postala stranka severnokorejskog tipa! Dajem neopozivu ostavku

SPP

Bivši poslanik Stranke pravde i pomirenja Samir Tandir podneo je danas neopozivu ostavku na sve funkcije u stranci zbog, kako navodi čistke Severnokorejskog tipa i obračuna sa neistomišljenicima unutar stranke.

“Poštovani prijatelji, nisam se prethodnih meseci javno oglašavao u vezi situacije u stranci nadajući se da je moguće postići dogovor struja unutar SPP, da je moguće sprečiti raskol u stranci i da je to najveći amanet koji imamo prema rahmetli predsedniku akademiku Muameru Zukorlicu. Nažalost, odlukom predsedništva koja je dostavljena prethodne noći u kasnim večernjim satima da se bez argumentiranog objašnjenja raspuste odbori Prijepolje, Novi Pazar i organizacija Ženske mreže, to više nije moguće. Čistke severnokorejskog tipa i obračuni sa neistomišljenicima na ovakav način u 21. veku je nesto sto nikako ne mogu podržati i to nije politika SPP koju smo kreirali i sprovodili prethodnih godina” – naveo je Tandir.

Tandir tvrdi da se naglim promenama u SPP stranka udaljava od autentične politike koju je vodio njen osnivač Mumaer Muzorlić.

“Ako u sopstvenim redovima ne možemo naći snage za konsenzus kako druge možemo pozivati na pomirenje? Očigledno je da se SPP udaljava od politike i stavova koje smo kreirali u prethodnom periodu i te nove zaokrete ne mogu da podržim, jer ih ne vidim kao deo autentične muftijine politike. Iz tog razloga podnosim neopozivu ostavku na sve funkcije u Stranci pravde i pomirenja. O svom daljem angažmanu obavjesticu javnost kad za to bude vrijeme” – poručio je Tandir.

indeksonline.rs

Exit mobile version