Fotografija koju je sin Muamera Zukolića objavio fotografiju svog pokojnog oca uz poruku “Eto, to je taj osmeh o kojem sam vam pričao kada nas je ispratio u svom putu na Ahiret” uzburkala je javnost u Novom Pazaru i Srbiji.

Među brojnim reakcijama, našla se i poruka koju je nasledniku Muamera Zukorlića uputio Teo Taraniš, koordinator u NVO Akademska inicijativa „Forum 10“.

“Poštovani g. Usame Zukorlić, iskoristiću autoritet običnoga građanina da Vas pozovem i zamolim da ponesete odgovornost koju imate kao politički lider i najstariji potomak rahmetli Muamera Zukorlića i najhitnije prestanete da zajednicu izlažete apsolutno neprimerenim sadržajima.

Veliki deo građana Novog Pazara i celog sandžačkog regiona je tokom prethodnih nekoliko meseci iskazao poštovanje prema Vašem preminulom ocu i saosećanje sa bolom kroz koji kao porodica prolazite.

Način na koji se, naročito večeras, obraćate najširoj javnosti izaziva emocije i dodatno traumatizuje i što je najgore – skandalizuje – pre svega ljude prema kojima kao politički lider imate odgovornost, ali i zajednicu u celini.

Ukoliko niste sigurni kako biste u ovim danima trebalo da komunicirate sa javnošću, što može biti razumljivo zbog stanja u kojem se nalazite, obratite se ljudima u Vašem okruženju, pre svega ljudima iz Islamske zajednice, i zatražite savet.

Zajednica je do sada prema Vama i članovima Vaše porodice pokazala najveći mogući stepen razumevanja. Pozdravljam Vas u nadi da ćete joj uzvratiti na isti način” – napisao je Taraniš.