Mališanima Tutina će za deset meseci biti na raspolaganju novi objekat predškolske ustanove „Habiba Stočević“, poručeno je danas nakon svečanog potpisivanja ugovora o izgradnji u Vladi Srbije.

Ugovor o izgradnji potpuno novog vrtića površine oko 1000 m2 potpisali su prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Branko Ružić, načelnik opštinske uprave Adnan Šehović i predstavnik izvođača radova.

„Strateški cilj Ministarstva je da povećamo obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, a to možemo jedino ako povećamo kapacitete vrtića. Izgradnjom vrtića u naselju Svračiće obezbeđujemo uz podršku Svetske banke 100 novih mesta za mališane Tutina“, rekao je ministar Ružić nakon potpisivanja ugovora.

Ministar Ružić je rekao da je vrednost investicije oko 94 miliona dinara, a predviđeno je da izgradnja bude gotova u narednih 10 meseci.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Svetske banke, realizuje Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, putem kog unapređuje dostupnost, kvalitet i uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu. Kroz projekat se izgradnjom, dogradnjom, adaptacijom i opremanjem obezbeđuje 11.000 novih mesta u vrtićima za mališane.

Projekat, pored navedenog, podržava Nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osnažuje kompetencije vaspitača, pruža podršku porodicama sa decom, sa fokusom na porodice iz osetljivih društvenih grupa, podstiče uključivanje dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, a sve u cilju obezbeđivanja podsticajnih uslova za razvoj sve dece.