Naslovna Vreme U Srbiji sutra veoma toplo i sparno, moguće nepogode

U Srbiji sutra veoma toplo i sparno, moguće nepogode

BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano, veoma toplo i sparno vreme, a ponegde su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode, grad i jak vetar, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Nestabilno vreme, ponegde s kišom, pljuskovima i grmljavinom, očekuje se sredinom dana u brdsko-planinskim, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima zemlje. Tokom noći ka četvrtku, na severu zemlje će biti kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom.

Tokom dana će duvati slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju pre podne povremeno i jak. Jutarnja temperatura biće od 12 do 20 stepeni, najviša dnevna od 30 do 34.

U Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, uz slab i umeren vetar, dok se uveče očekuje kiša ili pljusak sa grmljavinom. Jutarnja temperatura će biti oko 20, najviša dnevna oko 33 stepena.

U Srbiji će od 26. maja do 1. juna biti svežije i u većini dana promenljivo vreme, uz smenu sunčanih intervala i lokalne pojave kiše i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Za vikend se u celoj zemlji očekuje osveženje s kišom i pljuskovima s grmljavinom.

Biometeorološka prognoza za sredu, 25. maj:

Meteorološke prilike će biti nepovoljne za osobe sa respiratornim oboljenjima i nervno labilne, a izvesne tegobe su moguće i kod srčanih bolesnika. Moguće meteoropatske reakcije su nervoza i smanjena radna sposobnost.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version