BEOGRAD – Proslavljeni fudbaler Crvene zvezde Stevan Ostojić umro je u 81. godini, saopštio je danas beogradski klub.

Ostojić je rodjen 1941. godine u Ostojićevu, a za Zvezdu je igrao od 1966. do 1973. godine, u čuvenoj generaciji koju je predvodio Dragan Džajić. Ostojić je odigrao 277 utakmica, od čega 124 u prvenstvu, postigao je 156 golova i osvojio tri šampionske titule i dva Kupa Jugoslavije.

Osim za Zvezdu, nastupao je još za OFK Suboticu, Radnički Niš, Monako, Fenerbahče i San Hoze, a odigrao je po dve utakmice za “A” i mladu reprezentaciju Jugoslavije. Kao trener počeo je da radi kao pomoćnik Branka Stankovića u Crvenoj zvezdi, koga je nasledio na klupi prvog tima, gde se zadržao godinu i po dana. U sezoni 1983/1984, bio je trener subotičkog Spartaka, a kasnije u još nekoliko klubova.

Bio je član upravnog Upravnog odbora u vreme kada je Vladan Lukić bio predsednik Crvene zvezde. “Pamtićemo ga kao uvek vedrog i nasmejanog čoveka, spremnog da pomogne u svakom trenutku, ali i kao nekog ko je mnogo voleo Crvenu zvezdu. Bio je tu za naš klub, kao iskreni i pravi zvezdaš, u momentima kada se slavilo, ali i kada se tugovalo”, navodi se na sajtu kluba. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

indeksonline.rs/Beta