Otvoren je Sajam zapošljavnja u Novom Pazaru.

Obraćajući se prisutnima direktor Filijale Nacionalne sližbe za zapošljavanje u Novom Pazaru Fahrudin Đekić kazao je da 35 poslodavaca u ponudi ima više od 200 radnih mesta, i izrazio zadovoljstvo da je i ovogodišnji Sajam izazvao veliko interesovanje.

Đekić je kazao da je ovo idealna prilika da se na jednom mestu sretnu poslodavci i tražioci posla, te da je ovo samo jedna od mera koje Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodo u cilju smanjenja nezaposlenosti.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Ensar Škrijelj proglasio je Sajam otvorenim i poželeo sreću kako poslodavcima tako i tražiocima posla.

Istakao je da Grad Novi Pazar podržava sve mere politile zapošljavanja i aktivnosti Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Podsetio je da je Grad Novi Pazar u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja opredelio ukupno 12 miliona dinara.

Poslodavci kažu da je ovo izuzetno osmišljena forma zajvaljujući kojoj mogu lakše da nađu radnike.

“Na jednom mestu ćemo naći to što tražimo. Ovo je ozbiljan pomak i veoma smo zadoovljni” kazao je za RTV Novi Pazar uastupnik firme Ars Mermer Nedžib Halilović. Ova firma inače prvi put učestvuje na Sajmu zapošljavanja.

Tražiocima posla od presudne važnoati je direktan kontakt sa poslodavcem.

Rudarsko metalurški inženjer Ismeta Taani želi da radi u struci, u svojoj zemlji i gradu.

“Imala sam razgovor danas sa dva poslodavca i verujem da će uroditi plodom” kazala je ona.

Na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja posao je ponudilo 35 poslodavaca za preko 200 slobodnih radnih mesta. Interesovanje je pokazalo više od 1.500 nezaposlenih lica.