BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ništa oko Naučno-tehnološkog parka ne bi moglo da se uradi bez podrške Evropske unije, Srbija ne bi imala “nikakvu šansu”.

“Vidimo koliko smo prožeti vezama, zadacima i uspesima sa Evropskom unijom. Danas imamo 120 kompanija, a Naučno-tehnološki park u Nišu je čak i lepši nego ovaj u Beogradu”, rekao je Vučić u Naučno-tehnološkom parku.

On je rekao da će Srbija još više novca ulagati u projekte.

Predstavnici Evropske unije i Svetske banke potpisali su danas ugovor o zajedničkom projektu za podršku istraživanju, inovacijama i preduzetništvu u Srbiji.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel kazao je da Srbija nije samo partner, već i prijatelj Evropske unije i da i Srbija i EU “imaju zajedničku budućnost”.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić podsetila je nakon potpisivanja ugovora da je na Zvezdari sagradjen Naučno tehnološki park još 2015. godine kada je premijer bio Aleksandar Vučić, a da su posle toga izgradjeni i parkovi u Nišu, Čačku i Novom Sadu.

Ona je istakla da su ovi parkovi izgradjeni uz podršku i povoljne kredite Evropske unije i da pored izgradnje puteva i pruga, ogroman deo partnerstva čine inovacije i informacione tehnologije kao najbolji način da se utiče na kvalitet života.

indeksonline.rs/Beta