BEOGRAD – Srbija ima najrespektabilniju vojsku i policiju u regionu, a u Evropi medju najrespektabilnijim, ocenio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je na vojnom poligonu Beranovac kod Kraljeva, gde je prisustvovao završnoj fazi ekipnog takmičenja “Trka heroja” u okviru “Vojnih igara”, kazao da je konstantno ulaganje u razvoj bezbednosnog sektora “jedan od ključnih državnih prioriteta”.

“Ima mnogo većih i razvijenijih armija i policija na svetu, ali upornijih, tvrdoglavijih i obučenijih nema. Zahvaljujući radu i patriotizmu koji pokazuju pripadnici Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i zahvaljujući predsedniku Srbije i vrhovnom komandantu Aleksandru Vučiću, zahvaljujući ulaganjima države u opremu i obuke naših pripadnika, sa punim pravom možemo da kažemo da Srbija ima najrespektabilniju vojsku i policiju u regionu, a u Evropi medju najrespektabilnijim”, naveo je Vulin a preneo MUP.

U takmičenju “Trka heroja”, pored Vojne policije učestvovale su četiri ekipe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice za obezbedjenje i Posebne jedinice policije Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd, sa po sedam članova.

indeksonline.rs/Beta