Prethodne subote, 04.06.2022. godine na stazi karting centra “Motodrom” u Kuli vožena je prva trka MEC šampionata u 2022. godini.

Takmičari su se nadmetali u klasama Skuter 50, Skuter 70 i Moped Open, a predstavnici svake od klasa vozili su po dve trke.

Dan su otvorili takmičari klase Skuter 50 u kojoj je učešće uzeo i osmogodišnji Omar Šabanagić, najmlađi takmičar MECa. Prva trka bila je poprilično izvesna i pobeda je pripala Almiru Šabanagiću, ispred Uroša Živkovića i Hajrana Dautovića.

U drugoj trci klase Skuter 50 gledali smo odličnu borbu za drugo mesto između Dautovića, Živkovića i Stanimira Radojevića. Njih trojica vozili su “u točak” od prvog do poslednjeg kruga u kome je Živković pokušavajući da obiđe Dautovića pao i sa sobom pokupio Dautovića, što je Radojević iskoristio da bi završio na drugom mestu, ispred Živkovića koji je ustao i nastavio trku.

U ukupnom plasmanu, pobeda je pripala Šabanagiću, ispred Živkovića i Radojevića.

U klasi Moped Open u prvoj trci gledali smo okršaj starih znalaca. Trkom je poveo Dajan Brodanov dok ga je u stopu pratio Darko Prokin. Pokušavajući da pobegne, Dajan je napravio grešku i pao, čime je Prokin bez prevelikog pritiska stigao do pobede, ispred Brodanova i Ivice Stankova. U drugoj trci Brodanov je od starta spustio tempo, te je Prokin bez pritiska vodio od početka do kraja i pobedu odneo ispred Dajana i Ivice, što je i generalni plasman trke.

U klasi Skuter 70 nije bilo previše iznenađenja. Almir Šabanagić odneo je dve pobede, ispred Uroša Živkovića i Hajrana Dautovića. Dautović je za treće mesto nadmašio Lazara Stankovića koji je nekoliko krugova pre kraja ponovo ostao bez goriva i nije mogao da završi trku.

indeksonline.rs/motosavezsrbije