Ambasador Katara u Srbiji Fares Rumi Mohamed Šahin Al Nuaimi, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predstavnicima lokalne vlasti obišli su Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama ‘’Tahir Taša Delić’’ u Novom Pazaru. Tom udruženju je uručen ugovor o donaciji vrednoj 16 hiljada evra.

Zahvaljujući donaciji Ambasade Katara Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama dobiće uskoro profesionalne mašine, kako bi mogli da orgaizuju proizvodno – profitne delatnosti za svoje korisnike.

U ime udruženja uovor o donaciji primila je Mersija Hajrović. Ističući značaj donacije izrazila je zahvalnost najpre gradonačelniku Novog Pazar Nihatu Biševcu, koji je, kako je istakla najviše za to zaslužan kao i za posetu ambasadora Katara.

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama trenutno broji 70 korisnika. S obzirom da postoji i lista čekanja, potrebe ovog udruženja stalno rastu, pa će i najavljene nove donacije, umnogome doprineti unapređenju uslova rada u tom udruženju. U zank zahvalnosti za uručeni ugovor o donaciji, ambasadoru Katara Mohamedu Šahin Al Nuamiju članovi udruženja uručili su skroman poklon koji su lično izradili u radionici svog udruženja.