Muftija Muamer Zukorlić je preminuo usled srčanog zastoja, rezultat je obdukcije, koju je pratio i nezavisni tim lekara iz Nemačke. Ovim je stavljena tačka na sve spekulacije o uzroku iznenadne smrti – saopštili su advokati Elme Elfić.

Prenosimo saopštenje koje su potpisale pravne zastupnice maloletne dece Elme i muftije Muamera Zukorlića, advokatice Mirjana Radovanović i Danka Zarić.

“Zavod za sudsku medicinu iz Niša dao je nalaz i mišljenje da je smrt Muamera Zukorlića prirodnog porekla i da je nastupila zbog naglog pogoršanja funkcije i sledstvenog prestanka rada srca zbog ranije prisutnog teškog i progresivnog kardiovaskularnog oboljenja.

U nalazu je konstatovano da je Muamer Zukorlić u vremenskom periodu između marta i novembra 2021. godine preležao akutni infark srca kao i da je kod istog konstatovana aortna stenoza, te da se bolest godinama unazad razvijala. Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad je uradio toksikološku analizu i utvrdio da ni u jednom od uzoraka nema koncetracije matereija koja bi mogla biti čiji bi uzrok akutnog trovanja sa smrtnim ishodom.

Na ovaj način sva pitanja oko uzroka smrti pokojnog Muamera Zukorlića su završena.

Veštaci iz Nemačke i Bosne i Hercegovane koji su kao stručni savetnici angažovani od strane podnosioca krivične prijave za teško ubistvo Usame Zukorlića prisustvovali su obdukciji kao posmatrači. Oni nisu imali nijednu primedbu na obavljeni postupak obdukcije. Tom prilikom nisu uzimali uzorke sa tela i njihov zadatak nije bio da vrše toksikološku analizu tela.

Posebno bi se zahvalili Višem javom tužilastvu u Novom Pazaru i Višem sudu u Novom Pazaru kao i svim drugim drzavnim organima što su profesionalno organizovali i sproveli eshimaciju i obdukciju tela pokojnog muftije Muamera Zukorlića uvažavajući sve predloge oštecenih.”

indeksonline.rs/b92