Policijska uprava u Novom Pazaru je prezentacijom policijskih i vatrogasnih vozila, ali i opreme obeležila Dan Ministarstva unutrašnjih poslova,Dan policije i slavu. Obeležavanju ovog policijskog praznika priključili su se i predstavnici Odeljenja za vanredne situacije i Kancelarije za mlade.

Cveće je položio načelnik novopazarske policije Nermin Ljajić sa najbližim saradnicima ispred ploče sa imenima sedam policijskih službenika iz Novog Pazara koji su od 1994. go 2001. godine izgubili živote tokom obavljanja službenih zadataka.

Policijska i vatrogasna oprema privukla je pažnju brojnih Novopazaraca, a najviše mališana iz Predškolske uprave “Mladost” i učenika nižih razreda ovdašnjih osnovnih škola.

Osim vozila i motora, među opremom su bile automatske puške, pištolji, panciri, zaštitne kacige, a posetioci su upoznali i Gotija, obučenog policijskog psa za otkrivanje narkotika, jednog od najboljih u Srbiji.

Major policije Sanja Milošević rekla je novinarima da je ovo bila prilika da građanima ukažu da su uvek tu za njih i da im njihova podrška mnogo znači.

“Proslavi našeg dana, uz nas, najviše su se obradovali mališani, kojima smo pokazivali vozila, imali su prilike da uđu u njih i da puštaju rotaciju. Razgovarali su sa nama, postavljali nam mnogobrojna pitanja, a mi smo im ukazali na to da vode računa kada prelaze ulicu, da budu dobri drugari i da čuvaju jedni druge”, rekla je Miloševićeva.

Obeležavanju ovih važnih policijskih praznika ove godine prvi put su se priključili predstavnici Odeljenja za saobraćaj pri lokalnoj samoupravi i Kancelarija za mlade.

“Na poligonu za mališane pokazali smo našim najmlađim sugrađanima kako najbezbednije da idu od kuće do škole, prodavnice, trafike ili igrališta, najbezbednijim putem, prateći horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Učili smo ih da pažljivo gledaju na levu i desnu stranu i da polako, laganim korakom dođu do bezbedne trake i željenog mesta”, rekla je Dina Ikić, iz Kancelarije za mlade.