Nakon što je Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru objavilo rezultate obdukcije kojim se potvrđuje da je smrt Muamera Zukorlića nastupila prirodnim putem, oglasila se druga supruga pokojnog muftije, Elma Elfić Zukorlić.

“Biti bolestan je intimna stvar, i informaciju o svojoj bolesti delite sa osobama kojima verujete.

Moj Muftija je bio bolestan od 2007. godine. Za njegovu bolest sam znala samo ja, insistirao je da o njoj niko više ne sazna.

Od te godine, pa do njegove smrti, smo se redovno lečili, išli kod najboljih lekara i pratili njegovo stanje.

Na svaki pregled išli smo zajedno, kao skoro sve velike stvari koje smo zajedno radili, zajednički odlazak između ostalog, imao je za cilj da se stekne utisak u čekaonama, gde bi bilo inače puno ljudi, da sam ja ta koja sam bolesna a ne on. Čak bih zamolila sestrice na prijemu da se za njegov termin prozovem ja, jer sam ja osoba koja je isti zakazala.

Sa njim nije bilo lako, nije prihvatao činjenicu da je bolestan, nije voleo odlaske kod lekara, žalio se doktorima da ga kritikujem da treba da povede računa o stilu svog života, i u šali bi im rekao “ja sam hteo drugu ženu a dobio sam drugu majku”.

Glavni lekar dr. Suad Ćatović, kojem se ovom prilikom zahvaljujem u ime mene i moje dece, je izvrstan i savestan lekar, koji mi je pored stručnosti pomogao u njegovom lečenju insistirajući i vršeći pritisak da ni jednu kontrolu ne propusti, jer najteži dio njegove bolesti je bio odvesti ga do ordinacije na kontrolu.

Uspeli smo ga ubediti da se operiše, iako nije mogao zamisliti da će njegova prsa biti razrezana, i noć u oči smrti smo razgovarali koju bolnicu trebamo odabrati.

Božijom voljom nije došlo do operacije. Danima nakon njegove smrti plakala sam žaleći što ga nismo ubedili da ode na operaciju ranije.

Danas, izveštajem obducenata smo saznali da nismo zakasnili, aorta nije pukla, umro je prirodnom smrću prestankom rada srca. Tačno onako kako je verovao da mu je Allah dž.š. odredio trenutak smrti njegovim rođenjem.

Hvala Bogu nije ni otrovan, jer ko kod ga je poznavao mogao ga je samo voljeti.” – napisala je Elma Elfić Zukorlić.

indeksonline.rs