NOVI PAZAR – Udovica Muamera Zukorlića, Elma Elfić Zukorlić izjavila je danas u Novom Pazaru da je za nju nepoznanica da su strani obducenti uzeli uzorke za utvrđivanje uzroka smrti njenog supruga.

Ona je novinarima rekla da su je advokati upoznali da se “ne radi o medjunarodnoj ekspertizi, već da je u pitanju veštačenje Republike Srbije, gde će posmatrači biti iz Hamburga i Bosne i Hercegovine”.

“Naravno, ja se ne protivim analizama iz bilo koje druge zemlje, mislim da one ništa novo ne mogu doneti, ali mi je nepoznanica da su uzete analize iz tih zemalja”, kazala je Elfić Zukorlić

Rekla je i da nema informaciju da je porodica uzela uzorke i da radi privatnu ekspertizu.

Dodala da veruje izveštajima domaćih veštaka i da smatra “da analize koje dodju iz drugih zemalja ne mogu biti drugačije”.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja i sin Muamera Zukorlića, Usame saopštio je danas na društvenim mrežama da su obducenti iz Sarajeva i Hamburga uzeli uzorke za patološku-toksikološku analizu radi definitivnog rasvetljavanja uzroka smrti njegovog oca.

Dodao je i da je to urađeno nevezano za istragu koju sprovodi Više tužilaštvo.

Radiju Sto plus je ranije u toku dana nezvanično kazano da su u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka smrti Muamera Zukorlića međunarodni stručnjaci imali status posmatrača i da nisu uzimali uzorke za analizu.

indeksonline.rs/Beta