Fudbalski klub Novi Pazar neće se žaliti na odluku Disciplinske komisije FSS na kaznu od ŠEST utakmica igranja na svom igralištu bez prisustva publike, kažu iz Upravnog odbora tog superligaša.

“Kazna je očekivana i zaslužena, mada je prestroga. Ono što se događalo na utakmici baraža sa IMT-om ne služi na čast ni klubu, pa ni gradu u celini. Svaki iskreni ljubitelj fudbala i verni navijač Novog Pazara je osudio ponašanje grupa i pojedinaca sa zapadne tribine koji su, sada je to jasno, namerno izazvali ove incidente, da bi klub bio kažnjen. Ti ljudi mrze klub iz njima znanih razloga i dolaze na stadion samo da svoju frustraciju javno demonstriraj” – navedeno je u saopštenju.

Iz tog kluba očekuju od novopazarske policije i tužilaštva da se akteri incidenta identifikuju i primereno kazne.

“Ukoliko se to ne dogodi, od ove sezone, FK Novi Pazar će organizovati vlastitu redarsku službu koja će biti smeštena na zapadnoj tribini i koja će automaski izbacivati sa stadiona sve one koji izazivaju ovakve incidente. Klub je od ovakvih i sličnih kazni pretrpeo ogromnu finansijsku i sportsku štetu i nećemo više dozvoliti manjoj grupi huligana da ugrožava funkcionisanje kluba i uskraćuje mogućnost armiji časnih navijača da bodre svoj tim
Naše navijačke grupe, Torcida i Ekstremi su pokazali kako se voli i navija za Plave, za razliku od ovih mrzitelja kluba koji verovatno sada likuju zbog ovako visoke kazne” – zaključuje se u saopštenju.

indeksonline.rs