Ministarstvo finansija započelo je obuke iz sistema finansijskog upravljanja i kontrole u gradovima širom Srbije.

Sektor Centralna jedinica za harmonizaciju u okviru Ministarstva finansija organizuje niz obuka iz sistema finansijskog upravljanja i kontrole, za korisnike javnih sredstava u gradovima, među kojima je Novi Pazar.

Obuka se organizuje uz podršku projekta “Platforma za odgovorno upravljanje javnim finansijama” koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

Na osnovu prispelih godišnjih izveštaja o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole korisnika javnih sredstava gradova, grad Novi Pazar između ostalih, izabran je za podršku unapređenju sistema finansijskog upravljanja i kontrole.

U cilju daljeg razvoja sistema finansijskog upravljanja i kontrole u gradovima, planirano je da se obuka u Novom Pazaru, koji je primer dobre prakse, održi u periodu od 8. do 10. juna, saopštilo je ministarstvo.

Cilju obuke je veća ekomičnost poslovanja javnog sektora, efikasnost i transparentnost rada odnosno odgovorno upravljanje javnim finansijama. Uspostavljenost internih kontrola jedan je od zahteva EU, koji je potrebno ispuniti radi ispunjenja uslova za pristup zajednici zemalja Starog kontinenta.

indeksonline.rs