BEOGRAD – Kontradiverzionim pregledima ekipa MUP-a utvrđeno je da su lažne dojave o bombama u 214 osnovnih i srednjih škola u Beogradu i škole danas normalno rade, izjavio je jutros Tanjugu Dragan Filipović, načelnik Školske uprave za grad Beograd.

“Kontradiverzioni pregledi Ministarstva unutrašnjih poslova završeni su juče u popodnevnim časovima i ustanovljeno je da je reč o lažnim dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama. Škole danas funkcionišu normalno, organizovana je neposredna nastava”, rekao je Filipović.

On je objasnio da su škole i juče i prekjuče, kako se koja škola pregledala, naročito ako je u jutarnjim časovima bio završen kontradiverzioni, automatski prelazile na neposrednu nastavu.

“Pandemija korona virusa nam je negde pomogla i naučila nas da škole mogu veoma brzo da se organizuju za nastavu na daljinu. Jeste ovo jedna nemila situacija kada nam se desi da u šest ujutru dobijemo dojavu da u 214 škola imamo podmetnut eksploziv, ali na svu sreću reč je o lažnim dojavama”, rekao je Filipović.

On je podsetio da se danas završava nastava za učenike osmog razreda osnovih škola.

“Nažalost mi nemamo više vremena da nešto prolongiramo, tj. da produžimo nastavu za dva ili tri dana zbog trenutne situacije, koliko smo izgubili ove nedelje i u prethodnom periodu kada smo imali u više od 200 škola dojave u Beogradu. Sreća je ta što su nastavnici spremni da se u realnom vremenu organizuju i održe nastavu koja traje 45 minuta bez obzira što je reč o onlajn nastavi”, rekao je Filipović.

On je rekao da su danas sva odeljenska školska veća i da učenici imaju prilike da do poslednjeg časa, eventualno poprave ocene. “Nastavnici im izlaze u susret i ne bi ovo trebalo da utiče na srećan završetak osnovne ili srednje škole”, rekao je Filipović.

indeksonline.rs/Tanjug