Radio televizija Novi Pzaar od ponedeljka je počela emitovanje programa iz novog studija.

Istovremeno, ta medijska kuća sada je na novoj lokaciji. To znači i niz novina. Unapređenje kako programskih sadržaja tako i tehničkih mogućnosti, a sve kako bi opravdala epitet medijskog lidera na ovim prostorima, ali i šire.

Direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Novi Pazar Denis Mavrić tim povodom bio je gost Dnevnika RTV Novi Pazar. Sa njim je razgovarala urednica informativnog programa Senada Kalić.

On je kazao da je reč o ozbiljnom i zahtevnom projektu na kojem se radilo mesecima unazad, te da finalni radovi i dalje traju.

”Kada ste u prilici da počinjete rad u novom prostoru onda sve nedostatke koje ste tokom ranijeg procesa rada uočavali otklanjate i usavršavate. Implementirate najnovija tehnička dostignuća koja su se u međuvremenu pojavila. U ovom prostru smo uspeli da sve to primenimo. Naši gledaoci će biti u prilici da vide sve te novine, od toga kako izgleda virtuelni studio, ali i drugi sadržaji koje do sada nismo imali s obzirom da smo u, sada starom, prostoru bili ograničeni i prostorno i tehniološki” kazao je Mavrić.

On je istakao da su uložena ozbiljna sredstva, da je kompletan koncept značajno unapređen i ono što sledi jesu novi programski sadržaji. Angažovana je i ekipa stručnjaka iz Beograda.

”Angažovali smo direktora fotografije PRVE televizije, kao i majstore svetla sa velikih nacionalnih televizija. Naši prijatelji su nam izašli u susret, pa smo proteklih dana radili sa ozbiljnim stručnjacima, tako da kada sklopite stručnost, prijateljstvo i znanje onda dobijete jednu potpuno novu konfiguraciju koja tek treba da rezultira pravim i unapređenim konceptom ” objašnjava Mavrić.

On je naglasio da će od jeseni krenuti potpuno novi programski sadržaji na kojima će se raditi tokom leta, koji će videti značajno veći broj gledalaca s obzirom da je RTV Novi Pazar potpisala ugovor sa DTH platformom ”Total TV” što znači više od milion novih korisnika uglavnom iz dijaspore i koji će imati mogućnost da prate program naše medijske kuće.

”To znači i neprekidno emitovanje sopstvene produkcije uz konstantan kvalitet kako bismo zadržali epitet medijskog lidera sa ovih prostora, ali i ostao jedinstven i prepoznatljiv u moru konkurenata koje imamo u čitavom svetu” ističe direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Novi Pazar Denis Mavrić.

Na pitanje da li je lidersku poziciju teško zadržati uzimajući u obzir okolnosti i sve izazove, Mavrić je kazao da permanentan rad na podizanju kvaliteta, učenje i napredovanje daju rezultate.

”Bez obzira na aktuelnu krizu i dešavanja daćemo sve od sebe da ostanemo i opstanemo na liderskoj poziciji, jer to naši gledaoci zaslužuju, a oni su najčešće i naš glavni korektor”.

Mavrić je na kraju gostovanja u Dnevniku RTV Novi Pazar kazao da će naša medijska kuća na trenutnoj lokaciji biti u nekoliko narednih godina. Uporedo se već razmišlja o osposobljavanju sopstvenog prostora u koji će biti vraćena, a koji će odlikovati savremeni uslovi rada, te mogućnosti koje predstavljaju poslednju reč tehnologije.

”Spremamo se za 22. vek Ozbiljno smo već proširili samu zonu pokrivanja i dugi niz godina smo već potencijalno vidljivi u čitavom svetu. To nas, istovremeno uslovljava na kvalitetan rad i dostizanje visokih medijskih standarda, a ovo su koraci na tom putu” zaključio je Mavrić.

rtvnp