Fikret Medjedović – Generalni sekretar FK Novi Pazar o tekućem prelaznom roku:

Dobra stvar je što smo uspeli da sačuvamo kostur tima iz protekle sezone, što ranije nije bio slučaj. Loša stvar je što su nas napustila dva ključna napadača, Dimić i Mustafa. Prvi je otišao u Radnički (Niš) jer želi da “igra Evropu”, a drugi će ostati u Zvezdi, odakle je i došao na pozajmicu. Ekipi su potrebna pojačanja, jer ne želimo više da se borimo za opstanak. Medjutim, ovo je najteži prelazni rok otkako se Pazar takmiči u Superligi, iz više razloga.

Kao prvo, jako dugo traje i većina igrača “čeka” neki angažman u inostranstvo. Tek ako to propadne, odlučuju se za neki domaći klub. Problem je što prvenstvo startuje već 9.jula, ekipe su na pripremama gde se moraju uigravati igrači za rani početak sezone. Kasniji dolazak fudbalera skopčan je sa brojnim rizicima i nedostacima.

Drugo, na fudbalskom tržištu nastupio je potpuni poremeća, jer TSC, Čukarički, Radnički i Vojvodina, zbog većih budžeta, mogu i više da plate igrače i oni najbolji iz regiona uglavnom tamo i odlaze. To je izazvalo i rast cena, čak i za prosecne fudbalere koje ste ranije mogli da dovedete za 1500-2000 eura.

Treće, zbog geografske udaljenosti, Novi Pazar nije u vrhu prioriteta za većinu fudbalera. Oni radije traže klubove koji su bliži Beogradu ili Novom Sadu. To što je Novi Pazar verovatno najfudbalskija sredina za mnoge nije dovoljan motiv za dolazak u naš klub.

Četvrto, posle incidenata na utakmici sa IMT-om i čestih kažnjavanja Novog Pazara neki igrači ne žele da dodju u sredinu za koju misle da je problematična. Mi smo imali dogovor sa velikim klubovima oko ustupanja nekih mladih igrača, ali su oni odbili da dodju, jer kako su rekli “roditelji se plaše da šalju decu u Pazar”. Bez obzira što mi objašnjavamo da je ovo grad poznat po gostoprimstvu, naročito kada su sportisti u pitanju, da je Pazar najbolja odskočna daska za mlade fudbalere, da se na vreme izvršavaju sve obaveze prema igračima, mediji su, zahvaljujući pojedincima i grupama, stvorili potpuno pogrešnu sliku i o klubu i o gradu. Tako da nas je utakmica sa IMT-om, kao i neki raniji mečevi, skupo kostali, kako finansijski i sportski, tako i na planu imidza kluba u javnosti.

Uprkos svemu tome, borićemo se da do kraja prelaznog roka, u saradnji sa trenerom Gaćinovićem dovedemo kvalitetna pojačanja koja bi garantivala ostvarivanje zacrtanog cilja, a to je plasman u prvih osam ekipa.

indeksonline.rs