Samo retkima pođe za nogom kao što je uspelo mladom Mitru Ergelašu (19) u debiju. Golom za Novi Pazar u duelu sa Radnikom na Zlatiboru, zatim i sjajan gol na drugom meču protiv Dečića, na najlepši mogući način otvorio je sezonu od koje očekuje potpunu afirmaciju. Nije prvi fudbaler sa Banovog Brda koji se odlučio na ovakav korak. Krenuo je stopama uspeha Slobodana Rubežića, Bojice Nikčevića i Lazara Mihailovića.

“Mnogo vremena sam proveo u druženju sa cimerom Rubežićem. Da dođem u Novi Pazar to jeste uticalo ali nismo mnogo pričali o mom npvom klubu. Dugo se znamo, verujemo jedan drugom a nije beznačajno kada te u novoj sredini dočeka neko koga mnogo dobro poznaješ. Zajedno smo iz Vojvodine došli u Čukarički a tu su i Bojica i Lazar.”

Ergelaš je rođen 2002. i ima pravo da kao bonus igrač nastupa za Novi Pazar.

“Za mladog igrača je važna minutaža, ali na nama je da se za nju izborimo. Ali i da nema pravila verujem da bi se nametnuo. Već sam se upoznao sa svim saigračima, izvanredno sam primljen i ostaje samo da se kroz pripremne mečeve izborim za startnu postavu.”

” Novi Pazar je prepoznatljiv po publici i ostaje žal što zbog kazne dugo neću moći da osetim taj huk. Najvažnije je da dobro krenemo i Novi Pazar najzad od početka učvrstimo u gornji deo tabele.”