Naslovna srbija Beograd MUP i Carina: Naš rad demantuje sve neistine i optužbe

MUP i Carina: Naš rad demantuje sve neistine i optužbe

Foto: Uprava carine

BEOGRAD – Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava carina, saopštili su da njihovi rezultati ostvareni u poslednjih godinu i po dana na najbolji način demantuju sve neistine i, kako su naveli, “iskonstruisane neistine pojedinih medija koji imaju za cilj samo da oblate i omalovaže rad pripadnika srpske policije”.

U zajedničkom saopštenju kažu da “carinski službenik za koga pojedini mediji tvrde da je predvodio akciju i koji je predstavljen kao žrtva, zapravo ni u jednom segmentu nije bio uključen u nju, a kamoli predvodio konkretnu akciju”, ali na navode o kojoj akciji i kojim medijima je reč.

“Policija je carinika uhapsila u sklopu šire akcije koja je usmerena na otkrivanje slučajeva falsifikovanih diploma visokoobrazovnih institucija. Protiv njega je podneta krivična prijava zbog falsifikovanja diplome koju je priložio Upravi carina, postupak protiv njega vodi se pred Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, a radni odnos mu je prestao na njegov zahtev”, navedeno je u saopštenju.

MUP i Carina ističu da je zajednička saradnja znatno unapredjena i učvršćena u poslednjih godinu i po dana, od dolaska ministra Aleksandra Vulina na čelo MUP-a i Branka Radujka na mesto direktora Uprave carina, te rezultirala nizom zajedničkih akcija zahvaljujući kojima je samo prošle godine, u budžet Republike Srbije uplaćeno za oko 1,1 milijardu evra više nego 2020. godine.

I kada je u pitanju zaplena cigareta, MUP i Carina su u prvih pet meseci ove godine zaplenili 60 puta više cigareta nego 2021. godine, odnosno pronadjeno je i oduzeto 63 miliona komada ovog akciznog proizvoda.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version