BEOGRAD – Policija je uhapsili pet osoba iz Beograda zbog sumnje da su posredovali u vršenju prostitucije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Sumnja se da su oni, od januara do sredine juna, iznajmljivali stanove na teritoriji grada za devojke koje su vrbovali da se bave prostitucijom, navedeno je u saopštenju.

Terete se da su putem sredstava javnog informisanja organizovali oglašavanje prostitucije i da su najmanje sedam devojaka odvozili na adrese na kojima su se sastajale sa klijentima.

Novac stečen posredovanjem u vršenju prostitucije osumnjičeni su delili između sebe u zavisnosti od zadataka, naveo je MUP.

Uhapšeni su R. M. (43), S. T. J. (43), S. D. (33), G. S. (59) i Đ. A. (25).

Osumnjičeni će biti privedeni u Tužilaštvo.

MUP je naveo da je ta organizovana kriminalna grupa uhapšena u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Tužilaštvo ih, kako je navedeno u saopštenju, tereti da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u prostituciji.

Tereti ih da su, “pronalazili i podsticali ženske osobe na pružanje seksualnih usluga prostitucije” i da su “oglašavali prostituciju na internet portalu www.sityoflove.com namenjenom za promovisanje pružanja seksualnih usluga”

Tužilaštvo ih tereti i da su na tom portalu postavljali i ažurirali oglase sa fotografijama i oglašenim brojevima telefona, angažovanih osoba, i da su ugovarali vrstu seksualne usluge, mesto vreme, dužinu i cenu pružanja seksualne usluge.

Tereti ih i da su za to pribavili korist u neutvrđenom iznosu, koju su delili zajedno.

Naveli su i da su “sat vremena seksualnih usluga kretao od 150 do 200 evra”.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal, kako je navedeno, u toku su saslušanja osumnjičenih.

indeksonline.rs/Beta