NOVI PAZAR CHALLENGE RACE – SPORTSKA TRIM STAZA “BORIĆI” je trka koja je deo čelendž lige Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije. Pripada kategoriji tzv. izazov trka za koje je karakteristična zemljana podloga, prirodne prepreke i šumske staze.

DATUM: Subota, 25.06.2022. godine
MESTO: Trim staza Borići, Novi Pazar
DUŽINA STAZE: 7 km

LINK ZA PRIJAVU: https://trka.rs/

START TRKE: Start trke je predviđen za 12č, dok je početak dečije trke u 10č.
PODELA STARTNIH PAKETA: Startni paketi se preuzimaju na dan trke, u subotu 25. juna od 09 do 11č na startnom mestu. Takmičari moraju doći i preuzeti svoj startni paket na vreme.
STARTNI PAKET SADRŽI: medalju, NIKE majicu, startni broj, čip za elektronsko merenje vremena, okrepu tokom trke, izotonični napitak Hydrostar, magnezijum, suplementi iznenađenja, vaučer za popust za trke iz čelendž rejs lige Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije (50% maksimalne cene za sledeću trku), bezalkoholno pivo.
Osim startnih paketa, svi učesnici dobijaju i elektronske sertifikate, video zapis svog prolaska kroz cilj, praćenje učesnika i rezultata u realnom vremenu.
Najbrže trkače u muškoj i ženskoj kategoriji na obe trke očekuju vredne nagrade, a partneri trke i Saveza za rekraciju i fitnes Srbije pripremili su nagrade i za prva tri mesta na dečijim trkama u svim kategorijama.
DEČIJA TRKA: Trka sa preprekama za najmlađe u tri starosne kategorije: do 7 godina, od 8 do 10 godina i od 11 do 12 godina. Staze za decu su dužine 400, 600 i 800 metara.
DRUŠTVENA ODGOVORNOST: Trail cleaner akcija kao aktivnost u prirodi, podrazumeva čišćenje planinskih staza i šetališta kroz prirodu, oslanjajući se na Plogging, pravac osmišljen u Švedskoj 2016. godine, a koji pozivna na aktivnost u prirodi i čini kombinaciju trčanja i sakupljanja otpada i smeća na koje nailazimo tokom aktivnosti. Sakupljanjem otpada tokom trčanja činimo dobro kako prirodi koja nas okružuje i krasi, tako i sami sebi kroz razvoj kognitivnih sposobnosti, moći opažanja, usmeravanja misli sa svakodnevnih aktivnosti na prirodu, uz samu fizičku aktivnost, kretanje, brojne čučnjeve i kardio vežbe koje samim tim doprinose očuvanju zdravog duha i tela.
ZABAVA: Posle trke obezbeđena prigodna žurka za učesnike
OKREPNE STANICE: Obezbeđene su okrepne stanice na početku, tokom trke i na kraju.
TRAJANJE TRKE: Predviđeno vreme trajanja trke 2 sata.
BEZBEDNOST: O bezbednosti svih takmičara brine lekarska služba.
PROSTOR ZA STVARI: Obezbeđen je prostor za odlaganje stvari.
STARTNI BROJ: Broj adekvatno postaviti na prednji deo majice, tako da ga ništa ne zaklanja.
REZULTATI: Preliminarni rezultati će biti istaknuti odmah na sajtu https://trka.rs/
FOTO: Obezbeđene su fotografije učesnika tokom trke i na cilju koje će biti objavljene nekoliko dana posle trke na zvaničnoj facebook stranici Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

KOTIZACIJE I PRIJAVE:
Prijave možete izvršiti putem linka: https://trka.rs/ , a iznos kotizacija je:
* za uplate od 11. do 24. juna 2.900,00 dinara, a na dan trke 3.300,00 dinara

Organizatori trke su novopazarski Sportski savez, Ustanova za sport Novi Pazar i Savez za rekreaciju i fitnes Srbije, nacionalni granski savez podržan od strane Ministarstva omladine i sporta.