Gradonačelnik Nihat Biševac uručio je ugovore predstavnicima organizacija koje su licencirani pružaoci usluga socijalne zaštite na teritoriji Novog Pazara. Organizacije koje deluju nalokalnom nivou a koje će u narednom periodu realizovati ove usluge imaju tradicionalno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, što je od vitalnog interesa za korisnike usluga i njihove porodice.

“Iz godine u godinu izdvajamo sve više sredstava upravo za socijalne usluge. U tom smislu, potpisali smo značajne ugovore. Nastojimo da ovim uslugama bude obuhvaćeno što više naših sugrađana kojima je neka pomoć potrebna. Grad Novi Pazar je primer odgovorne socijalne politike “, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Tahir Taša Delić“, realizovaće sledeće usluge: Dnevni boravak za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju i uslugu pod nazivom“Predah smeštaj”. Udruženje psihologa Novi Pazar sprovodiće dva tipa usluga, sa fokusom na podršku najmlađima: lični pratilac deteta i personalna asistencija. Novopazarski Centar za socijalni rad Novi Pazar nastaviće sa pružanjem terapijske i socijalno edukativne usluge i sa realizacijom programa pomoć u kući, koji podrazumeva pružanje podrške našim starijim sugrađanima.

Sredstva za realizaciju usluga socijalne zaštite obezbedili su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Grad Novi Pazar, a sa ciljem da obezbede konkretnu podršku sugrađanima kojima je neki od navedenih tipova pomoći potreban.

indeksonline.rs