Holandska policija uspela je da rekonstruiše kretanje pevača Envera Mikija Kolašinca neposredno pre zločina, ali su pokrenuli istragu kojom će utvrditi kako je pevač iz Srbije živeo luksuznim životom u ovoj evropskoj zemlji.

Podsetimo, Kolašinac, pevač iz Novog Pazara koji je snimio jednu pesmu za “Grand produkciju”, ubijen je prošlog četvrtka u sačekuši u provinciji Linburg u Holandiji. Nepoznati napadač ispalio je kišu metaka na Kolašinca, koji se iz pekare vraćao u svoj stan.

– Policija je uspela da rekonstruiše događaje koji su prethodili zločinu. Naime, utvrđeno je da je Kolašinac u stan došao između 14 i 15 časova kobnog 9. juna, a da je potom u 15.54 otišao u pekaru da kupi hleb. Inspektori su došli u posed video-snimaka s nadzornih kamera, a na televiziji su čak i prikazali fotografije na kojima se vidi kako Kolašinac kupuje – priča izvor Kurira iz Holandije.

– Neposredno posle toga on je izrešetan. Policija je apelovala na građane koji žive u blizini da im ustupe snimke sa svojih nadzornih kamera i da se jave ako imaju neku informaciju o zločinu.

Supruga neutešna

Planirao je da se vrati u Srbiju

Harisa Lotinac, trudna supruga ubijenog Kolašinca, za Kurir je navela da nema mnogo informacija o samom ubistvu, te da očekuje da će istraga u Holandiji biti duga i precizna.

– Oboje smo imali iza sebe brakove koji su propali, kao i decu iz tih brakova. Nikad nisam napuštala svoju zemlju Srbiju, a čak je i on zbog mene želeo da se u skorije vreme vrati ovde, da svi živimo zajedno – priča Harisa, koja nije dočekala da sa suprugom odgaja njihovo zajedničko dete. – Bog daje sreću, ali ljudi brane! Enver je bio veliki čovek, njegova veličina je baš bila u tome što je bio običan – zaključila je udovica.

Kako izvor navodi, motiv ubistva za sada nije poznat.

– Istražiteljima je upalo u oči da je Kolašinac bio prilično bogat čovek, te da je živeo luksuznim načinom života. On je početkom minulog decembra kupio BMW, a početkom juna je sebe počastio “mercedesom”, pa istražitelji pokušavaju da utvrde poreklo novca i kako je on zaradio toliko para – objašnjava izvor.

– Nakon zločina pojavila se informacija da je on dugovao pare radnicima firme koju je držao u Nemačkoj, ali za sada nema bukvalno nikakvih indicija o motivu.

Izvor Kurira dodaje i da je ceo gradić Buhten uznemiren posle ovog zločina.

– U ovoj oblasti generalno nema mafijaških ubistava, reč je o mirnom gradu – naveo je naš sagovornik.

indeksonline.rs/Kurir.rs