Naslovna Društvo Počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže u Romskom naselju u Novom Pazaru

Počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže u Romskom naselju u Novom Pazaru

Romsko naselje u Jerki dobiće vodu narenih dana. Počeli su radovi na izgradnji vodovodne mreže za 18 domaćinstava, a projekat finansira Grad Novi Pazar.

Pored mnogobrojnih infrastrukturnih projekata, koji se relizuju na teritoriji grada Novog Pazara, poslednjih dana počeli su I radovi u romskom naselju u Jerki. Radnici JKP Vodovod I kanalizacija rade na izgradnji potpuno nove vodovodne mreže, jer zbog imovinsko – pravnih problema u ovom naselju je nemoguće izvoditi bilo kakav projekat, ali pravo na vodu se mora obezbediti, rekao je između ostalog član Gradskog veća Fevzija Murić, koji je danas obišao gradilište.

“U podstandardnom romskom naselju, koje je staro oko 80 godina. Ovde praktično nije imalo nikakve infrastrukture. Naselje se nalazi između magistralnog puta na krivini na Dojeviću I reke Ljudske I Raške, pa nije mogao da se uradi nikakav urbanistički projekat za sada, jer ima zemljišta vodoprivrednog, putno, šumsko, ali ono što je važno jeste da ljudi moraju da imaju vodu. Nakon što smo u Blaževu uradili infrastrukturu , deo asfaltnog puta, kanalizaciju, struju, naselje sa kućama i reciklažnim centrom sada radimo i u romskom naselju u Jerki. Mi smo i u Akcionom planu i strategiji socijalne zaštite predvideli da se ovo naselje infrastrukturno sredimo, voda je već stigla u naselje , a sada se radi lokalna mreža. Nadam se da će svi poslovi ovde biti završeni za nekoliko dana kada će meštani posle nekoliko decenija dobiti vodu, ono što je najvažnije da u 21.veku ljudima obezbedimo vodu”, rekao je Murić.

Realizaciji ovog projekta, obradovali su se i meštani naselja u Jerki.

Murić je zahvalio porodici Koničanin, jer su dozvoli da glavna cev prođe kroz dvorište njihovog restorana. On je u narednom periodu najavio da će I domicilni Romi u Šavcima dobiti vodu sa nekog od izvorišta.

Exit mobile version